Rudy Giuliani fratatt advokatbevillingen

<p>I kjennelsen kommer domstolen fram til at Giulianis oppførsel var en trussel for allmenne hensyn og berettiger at han fratas bevillingen.</p>
I kjennelsen kommer domstolen fram til at Giulianis oppførsel var en trussel for allmenne hensyn og berettiger at han fratas bevillingen. Foto: Mandel Ngan / AFP

Rudy Giuliani, Donald Trumps advokat, fratas advokatbevillingen i New York for å ha løyet om valgfusk, har en ankedomstol i New York avgjort.

Giuliani kom med beviselig falske og villedende uttalelser om fjorårets presidentvalg som Donald Trums personlige advokat, fastslår domstolen, ifølge New York Times.

Kjennelsen: «En trussel for allmenne hensyn»

I kjennelsen kommer domstolen fram til at Giulianis oppførsel var en trussel for allmenne hensyn og berettiger at han fratas bevillingen.

Giuliani ledet arbeid med å utfordre valgtapet mot Joe Biden i november i fjor juridisk, noe de ikke nådde fram med. De mente at det hadde foregått fusk, og at valgmaskiner hadde blitt fikset på.

New York Times har forsøkt å komme i kontakt med en av Giulianis advokater, uten hell. Giuliani har selv framholdt at etterforskningen truer hans grunnlovsgitte rett til ytringsfrihet.

Nekter for å ha kommet med usannheter

Han har også avvist at han med viten og vilje har kommet med usanne uttalelser.

Giuliani var New York-ordfører i åtte år og ble en nasjonal figur i kjølvannet av terrorangrepet 11. september 2001.

Video: Giuliani-kontakt: Trump visste om Biden-press i Ukraina

Personvernpolicy