Danske bilister steines i Sverige: – Vi kan ikke utelukke etterapere

<p>Over 50 danske biler er truffet av stein og andre harde gjenstander som kastes mot dem på svenske veier. Illustrasjonsfoto:</p>
Over 50 danske biler er truffet av stein og andre harde gjenstander som kastes mot dem på svenske veier. Illustrasjonsfoto: Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

Danske pendlere på vei gjennom Sør-Sverige tar nå omveier for å unngå å bli angrepet på motorveien, samtidig sprer angrepene seg til også sideveier.

Denne uken gikk det danske Rigspolitiet ut på sosiale medier og advarte danske pendlere som kjørte på E65 mellom Ystad og Malmø om at stadig flere biler er truffet med steinkast og andre gjenstander. Utelukkende danskregistrerte biler er angrepet. E65 er hovedveien fra danskegrensen til Bornholm-fergen som går fra Ystad.

Sprer seg geografisk

Hendelsene har fått mye oppmerksomhet i danske medier og torsdag melder danske B.T. at tilfellene har økt i omfang og også har spredt seg til flere tilknyttede veier.

– I går ble en danske truffet av en gjenstand på E6-motorveien nær Øresundbroen, forteller Ewa Gun-Westford ved det svenske politiet til B.T. Den danske bilisten kontaktet politiet først etter å ha kommet hjem, da han oppdaget skadene på bilen.

Gun-Westford melder at hendelsene nå har spredt seg geografisk og at politiet fikk tre oppringinger til nødtelefonen om hendelser de rykket ut på, men ikke klarte å fange opp gjerningspersoner i tilknytning til.

At hendelsene nå sprer seg mer geografisk, bekymrer politiet.

– Hvis det samme person, eller personer, så flytter de på seg veldig raskt. Vi kan ikke utelukke at det er snakk om etterapere, da det er nå mye omtalt i mediene, sier hun.

Ifølge TV 2 Bornholm har antallet anmeldelser nå steget til 54, hovedsakelig fra danske bilister.

Treffer panser, frontrute og dør

B.T. melder at flere danske pendlere nå har begynt å ta alternative ruter til Bornholm-fergen.

Til avisen har trufne danske bilister tidligere fortalt om at de har blitt angrepet med steiner eller andre gjenstander, som hjulbolter, som har kommet fra buskaset ved siden av motorveien i en voldsom fart. Flere av steinene har truffet frontrutene til de danske bilistene, mens andre har truffet sidespeil, panser og dørene.

Flere av bilistene sier til avisen at de anser det som kun flaks at de ikke kom til skade. Flere av steinene skal ha vært store som knyttnever.

Personvernpolicy