Nicaraguas president kaller politiske motstandere USA-agenter

President Daniel Ortega anklaget i en fjernsynssendt tale onsdag motstandere for å være kriminelle og agenter for USA. Foto: Miguel Andres / AP / NTB
President Daniel Ortega anklaget i en fjernsynssendt tale onsdag motstandere for å være kriminelle og agenter for USA. Foto: Miguel Andres / AP / NTB Foto: NTB

Nicaraguas president Daniel Ortega anklager 19 av hans politiske motstandere som er blitt pågrepet de siste fem månedene, for å være kriminelle og USA-agenter.

De er ikke kandidater eller politikere, men kriminelle som gikk til angrep på landets sikkerhet ved å forsøke å hisse opp til kupp, hevdet Ortega onsdag.

– Det er dette vi går etter, det er dette som blir etterforsket, og det er dette som vil bli straffet når tiden kommer, sa Ortega i en fjernsynssendt tale.

Han anklaget dem for å være agenter av det han kalte «yankee-imperiet» og for å ville motarbeide Nicaragua og kaste regjeringen.

En rekke opposisjonspolitikere og regjeringskritikere er blitt pågrepet i landet den siste tiden. Ortega blir anklaget for å forsøke å fjerne motstandere før valget 7. november. En gruppe på 59 land ba tidligere denne uken om et fritt og rettferdig valg, mens Human Rights Watch har bedt FN komme på banen.

Personvernpolicy