Flere land innfører nye sanksjoner mot Hviterussland

Russlands president Vladimir Putin (t.h.) og Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko er nære forbundsfeller. Her møtes de i Minsk i november 2017. Foto: Pool via AP / NTB
Russlands president Vladimir Putin (t.h.) og Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko er nære forbundsfeller. Her møtes de i Minsk i november 2017. Foto: Pool via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

USA, Canada og Storbritannia følger etter EU og innfører flere sanksjoner mot regimet i Hviterussland. Det gleder opposisjonsleder Svetlana Tikhanovskaja.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun sier de koordinerte sanksjonene sender et kraftig signal til regimet til president Aleksandr Lukasjenko.

– Dette er en tydelig beskjed til regimet om at vi fortsetter å jobbe sammen mot voldelige menneskerettsbrudd og mot lovløshet, sier Tikhanovskaja.

Sanksjonene er en reaksjon på pågripelsen av den hviterussiske regimekritikeren Roman Protasevitsj, som i mai ble arrestert da hviterussiske myndigheter tvang ned flyet han var om bord i.

Sanksjonene er rettet mot en rekke hviterussiske tjenestepersoner og innebærer blant annet innreiseforbud og frysing av midler.

EUs utenriksministre vedtok tidligere på mandag å utvide og forlenge sanksjonene mot Hviterussland. Kort tid etter fulgte USA, Storbritannia og Canada etter.