Myanmars juntaleder på konferanse i Moskva

Myanmars sivile leder Aung San Suu Kyi ble avsatt i et militærkupp 1. februar. Militærjuntaens leder Min Aung Hlaing er nå i Moskva der han skal delta på en sikkerhetskonferanse. Arkivfoto: Aung Shine Oo / AP / NTB
Myanmars sivile leder Aung San Suu Kyi ble avsatt i et militærkupp 1. februar. Militærjuntaens leder Min Aung Hlaing er nå i Moskva der han skal delta på en sikkerhetskonferanse. Arkivfoto: Aung Shine Oo / AP / NTB Foto: NTB

Myanmars juntaleder Min Aung Hlaing er i Russland der han skal delta på en sikkerhetskonferanse.

Han reiste fra Myanmar søndag og ankom senere på dagen Moskva på det som er hans andre kjente utenlandsreise etter at han grep makten i et militærkupp tidligere i år.

Deltakelsen på konferansen skjer på invitasjon fra Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu, melder den statlige kringkasteren MRTV.

Kanalen oppgir ikke hvor lenge juntalederen ventes å være i Russland. Russland er alliert av Myanmar og stor våpeneksportør til landet.

Besøket finner sted etter at FNs hovedforsamling fredag ba om våpenembargo mot Myanmar.

Myanmars sivile leder Aung San Suu Kyi og hennes regjering ble avsatt av juntaen 1. februar. Kuppet førte til omfattende protester som sikkerhetsstyrkene har slått brutalt ned på. Over 870 sivile er blitt drept, ifølge den lokale observatørgruppen Assistance Association for Political Prisoners (AAPP).

Personvernpolicy