Russiske smittetall doblet på få uker

Helsepersonell på et sykehus for coronapasienter i Moskva tidligere denne uka. På grunn av deltavarianten, som myndighetene beskriver som mer aggressiv, smittsom og vanskeligere å håndtere, har smittespredningen økt kraftig på få uker. Foto: Denis Grishkin, Moscow News Agency photo via AP / NTB
Helsepersonell på et sykehus for coronapasienter i Moskva tidligere denne uka. På grunn av deltavarianten, som myndighetene beskriver som mer aggressiv, smittsom og vanskeligere å håndtere, har smittespredningen økt kraftig på få uker. Foto: Denis Grishkin, Moscow News Agency photo via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

For andre dag på rad melder Moskva om ny smitterekord. Pasienter som er smittet med deltavarianten, strømmer til sykehusene i den russiske hovedstaden

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

For andre dag på rad melder Moskva om ny smitterekord. Pasienter som er smittet med deltavarianten, strømmer til sykehusene i den russiske hovedstaden.

På landsbasis rapporterte Russland lørdag 17.906 nye smittetilfeller, noe som er dobbelt så høyt som døgntallet i starten av juni.

Over halvparten av de nye smittetilfellene er registrert i Moskva, som for to uker siden registrerte bare 3.000 daglige tilfeller. Den høyst smittsomme deltavarianten utgjør 90 prosent av nye tilfeller, ifølge myndighetene.

Ifølge helseminister Mikhail Murasjko har antallet sykehusinnleggelser økt med 30 prosent på bare en uke.

Fotball-EM

I Moskva har myndighetene sett seg nødt til å utvide kapasiteten til 17.000 sykehussenger ettersom hele 13.000 senger er fylt i løpet av bare fem dager, ifølge ordføreren. I løpet av de neste ukene skal ytterligere 7.000 sengeplasser opprettes.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den nye smittebølgen herjer mens Russlands nest største by St. Petersburg er vert for sju kamper i fotball-EM. Til kvartfinalen 2. juli ventes tusenvis av europeiske fotballsupportere til byen, som opplever den verste smitteøkningen etter Moskva.

Myndighetene i St. Petersburg jobber nå med å innføre nye coronatiltak og sikre økt sengekapasitet på sykehusene.

Vaksinetvang

Hovedstaden innførte nye tiltak tidligere denne uka, der de blant annet forbød arrangementer i underholdningsbransjen med over 1.000 deltakere. Restauranter og barer må dessuten stenge klokka 23.

I tillegg har myndighetene i Moskva-regionen beordret obligatorisk vaksinering av ansatte i helsevesenet, kollektivtransporten, varehandelen, utdanningsinstitusjoner og servicebransjen.

Vaksinemotstanden i Russland er stor, og bare rundt 12 prosent av befolkningen har fått vaksine, skriver nyhetsbyrået AP. Totalt er det påvist nesten 5,3 millioner smittetilfeller blant Russlands 146 millioner innbyggere. 128.911 dødsfall er rapportert, men eksperter mener de reelle tallene er høyere.