SVT: Löfven kaller inn til ekstraordinært regjeringsmøte

Statsminister Stefan Löfven (S) under spørretimen i Riksdagen torsdag, da det ble klart at det er flertall for et mistillitsforslag mot ham. Foto: Henrik Montgomery/TT / NTB
Statsminister Stefan Löfven (S) under spørretimen i Riksdagen torsdag, da det ble klart at det er flertall for et mistillitsforslag mot ham. Foto: Henrik Montgomery/TT / NTB Foto: Henrik Montgomery/tt / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den akutte politiske krisen i Sverige har fått regjeringen til å kalle inn til et ekstraordinært møte søndag, ifølge SVT.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag er det duket for en mistillitsavstemning mot statsminister Stefan Löfvens regjering. Et flertall i Riksdagen bestående av borgerlige Moderaterna og Kristdemokraterna, samt Vänsterpartiet og Sverigedemokraterna, har varslet at de vil stemme for.

Dersom regjeringen felles mandag, får Sverige en overgangsregjering. I søndagens regjeringsmøte skal det fattes beslutninger i flere spørsmål som en overgangsregjering ikke kan avgjøre, ifølge kringkasteren.

– Det skal et mirakel til for at Stefan Löfven skal klare seg gjennom dette, sier SVTs innenrikspolitiske kommentator Mats Knutson.