Avis: Danmark gir opp plan om å sende asylsøkere til Etiopia

Regjeringen i Danmark har strøket Etiopia fra listen over mulige vertsnasjoner for en dansk asylleir i utlandet, ifølge Jyllands-Posten.

Folketinget vedtok nylig en omstridt lov som åpner for å opprette mottakssenter for Danmarks asylsøkere utenfor Europa. Vedtaket har møtt kraftig kritikk fra blant andre FN.

Regjeringen har vært i dialog med blant andre Etiopia og forsøkt å overtale myndighetene der til å huse en leir som Danmark kan sende asylsøkere til. Men konflikten i landet gjør at planen skrotes, melder Jyllands-Posten fredag kveld.

Til gjengjeld planlegges en ny tur til Rwanda, som avisa omtaler som «regjeringens favorittland». Den sosialdemokratiske regjeringen har også hatt dialog med Tunisia og Egypt om opprettelse av asylmottak.

Personvernpolicy