Politico: USA fryser militær leveranse til Ukraina

Det hvite hus har gitt ordre om at en militær leveranse til Ukraina skal fryses etter at Russland trakk tilbake soldater fra grensen, melder Politico.

Våpenleveransen var verdt 100 millioner dollar og ble gjort klar i forbindelse med at et stort antall russiske soldater denne våren ble sendt til den ukrainske grensen, opplyser flere kilder til nettstedet.

Men nå er leveransen, som blant annet besto av skarpe våpen, satt på vent, skriver Politico fredag.

Det var USAs nasjonale sikkerhetsråd som ga ordre om den militære pakken, ifølge Politicos kilder.

Den skal ha blitt satt på vent etter at Russland kunngjorde at landet ville redusere antall soldater stasjonert ved den ukrainske grensen, samtidig om det ble gjort forberedelser til toppmøtet mellom president Joe Biden og hans russiske motpart Vladimir Putin.

Personvernpolicy