Johnsons kandidat tapte suppleringsvalg

Liberaldemokraten Sarah Green sikret seg parlamentsplassen fra Chesham og Amersham nordvest for London, en krets som tidligere har blitt vunnet av De konservative i alle valg siden den ble opprettet i 1974.
Liberaldemokraten Sarah Green sikret seg parlamentsplassen fra Chesham og Amersham nordvest for London, en krets som tidligere har blitt vunnet av De konservative i alle valg siden den ble opprettet i 1974. Foto: Yui Mok / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Boris Johnsons parti gikk på et forsmedelig tap da liberaldemokratene vant suppleringsvalget i en London-forstad De konservative har kontrollert siden 1974.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sarah Green fra Liberaldemokratene sikret seg 56,7 prosent av stemmene i torsdagens valg i Chesham og Amersham og får dermed en plass i Underhuset.

Suppleringsvalget ble holdt etter at Cheryl Gillan døde i april. Valgkretsen ligger rett nordvest for London – halvannen mil unna Boris Johnsons egen valgkrets – og har hittil blitt vunnet av De konservative med god margin siden den ble opprettet i 1974.

– Velgerne har blitt tatt for gitt og føler at det konservative partiet ikke lytter til dem, sier liberaldemokratenes leder Ed Davey, ifølge Reuters.