Fire skadd i bjørneangrep i Japan

Brunbjørnen i Sapporo på frifot fredag. Bildet er tatt fra et videoopptak. Etter å ha angrepet fire mennesker stakk bjørnen til skogs, der den ble skutt.
Brunbjørnen i Sapporo på frifot fredag. Bildet er tatt fra et videoopptak. Etter å ha angrepet fire mennesker stakk bjørnen til skogs, der den ble skutt. Foto: AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

En bjørn gikk til angrep på mennesker i byen Sapporo i Japan fredag. Fire personer ble skadd før bjørnen ble skutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

TV-bilder viste bjørnen idet den gikk langs en gate, krysset en trafikkert vei og begynte å klore på porten inn til en militærleir.

Én av de skadde er en japansk soldat som holdt vakt ved inngangen til leiren. En annen mann i 40-årene ble angrepet mens han gikk på gata, ifølge avisa Asahi. Han fikk alvorlige skader i brystet og ryggen.

Japansk politi på utkikk etter bjørnen i Sapporo fredag. Foto: Yohei Fukai / AP
Japansk politi på utkikk etter bjørnen i Sapporo fredag. Foto: Yohei Fukai / AP

De to siste ofrene er eldre mennesker, og tilstanden deres er ikke kjent. Etter at bjørnen løp inn på rullebanen på en lokal flyplass, måtte flere avganger kanselleres.

Bjørnen ble til slutt skutt og drept av jegere, ifølge en lokal TV-stasjon. Det er tidligere blitt advart om at bjørner oftere observeres i bebodde områder i Japan på leting etter mat.

Under OL i Japan i august skal flere øvelser avholdes i Sapporo. Det var vinter-OL i byen i 1972.