Lagene blir med på markering i 10. minutt av Danmark – Belgia

Romelu Lukaku sier at lagene har avtalt en markering for Christian Eriksen i det 10. minutt av torsdagens EM-kamp mellom Danmark og Belgia. Her roper han en hilsen til Eriksen foran et TV-kamera etter sin scoring mot Russland sist helg. Foto: Anton Vaganov, Pool via AP / NTB
Romelu Lukaku sier at lagene har avtalt en markering for Christian Eriksen i det 10. minutt av torsdagens EM-kamp mellom Danmark og Belgia. Her roper han en hilsen til Eriksen foran et TV-kamera etter sin scoring mot Russland sist helg. Foto: Anton Vaganov, Pool via AP / NTB Foto: NTB

Belgias landslag har blitt enig med Danmark om en markering for Christian Eriksen i det 10. minutt av torsdagens EM-kamp i København.

Det sa Eriksens belgiske klubbkamerat Romelu Lukaku på en pressekonferanse onsdag.

– I det 10. minutt skal vi sparke ballen ut av spill og applaudere. Vi skal applaudere sammen med danskene. Dette er normalt, sa Inter-spissen.

Danske fans tok initiativet til å hylle Eriksen med ett minutts applaus i det 10. minutt av kampen. Nå er det klart at lagene også vil være med på det.

– Vi spiller ballen ut, og så stopper vi opp og klapper sammen med danskene, sa Lukaku.

Les også: Program fotball EM 2021

Meldinger

Han hyllet Eriksen da han scoret i EM-kampen mot Russland noen timer etter at Eriksen falt om med hjertestans i Danmarks kamp mot Finland sist helg. Lukaku sa at han har kommunisert med Eriksen via tekstmeldinger.

– Jeg har ikke snakket med han, men han sendte meg en melding og skrev at det går bra med ham. Jeg skrev tilbake at han bare må ta det rolig, og når han er klar så er jeg der. Der er nok mange som vil prate med ham nå, men jeg skal sende ham en ny melding i morgen, sa Lukaku.

Christian Eriksen er fortsatt innlagt på Rigshospitalet rett i nærheten av EM-arenaen Parken.

De Bruyne-comeback

Belgias landslagssjef Roberto Martínez snakket også med respekt om Eriksen da han møtte mediene i Parken onsdag.

– Som lag vil vi sende våre tanker til ham, og spillerne forbereder en markering. Fotball ikke er det samme når Christian ikke er på banen, og vi ønsker bare at han kommer seg raskt og snart er tilbake.

Martinez sa også at Kevin De Bruyne kommer til å spille iallfall en del av torsdagens kamp. Manchester City-stjernen har ikke vært på banen siden han pådro seg brudd i ansiktet under mesterligafinalen i mai.

Personvernpolicy