Kilder: USA og EU forlenger pause i Boeing-Airbus-striden

U.S. President Joe Biden speaks during a media conference at a NATO summit in Brussels, Monday, June 14, 2021. U.S. President Joe Biden is taking part in his first NATO summit, where the 30-nation alliance hopes to reaffirm its unity and discuss increasingly tense relations with China and Russia, as the organization pulls its troops out after 18 years in Afghanistan. (Olivier Hoslet, Pool via AP)
U.S. President Joe Biden speaks during a media conference at a NATO summit in Brussels, Monday, June 14, 2021. U.S. President Joe Biden is taking part in his first NATO summit, where the 30-nation alliance hopes to reaffirm its unity and discuss increasingly tense relations with China and Russia, as the organization pulls its troops out after 18 years in Afghanistan. (Olivier Hoslet, Pool via AP) Foto: Olivier Hoslet / AP

President Joe Biden møtte tirsdag EUs ledere. Partene er angivelig enige om å forlenge sin «våpenhvile» i striden om flyprodusentene Boeing og Airbus.

Samtalene foregår i Brussel, dagen etter Nato-toppmøtet som ble holdt i samme by.

En europeisk kilde, som ikke ønsker å bli navngitt, sier til nyhetsbyrået AFP at det er enighet om en fem års forlengelse av «våpenhvilen» i striden om flyprodusentene. Den har pågått i 17 år og dreier seg om anklager om urettferdige subsidier.

Handel og næringspolitikk var på forhånd ventet å bli et viktig tema i Bidens møte med EU-president Charles Michel og EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen. Mange i Europa venter utålmodig på at Biden skal tatt tak i Donald Trumps innføring av toll på stål og aluminium.

Det er ikke ventet at Biden gjør noe med metalltollen før han reiser videre til Genève, der han skal møte sin russiske kollega Vladimir Putin. Han fikk spørsmål om tollen på en pressekonferanse etter G7-møtet i England og gjorde det klart at han trenger mer tid.

Likevel er det håp i Det hvite hus om at de kan skaffe seg mer godvilje i Europa i møtet med EU-toppene. Det er ventet at de tre lederne vil kunngjøre et felles handels- og teknologiråd når de møtes, ifølge en høyt plassert amerikansk tjenestemann.

Diskusjoner om Kina og Russland dukker trolig også opp på møteplanen, rett før Biden altså skal møte sistnevntes leder.

Personvernpolicy