Kina anklager Nato for å skape konfrontasjon

Beijing anklager Nato for å «skape konfrontasjoner» etter forsvarsalliansen mandag skjerpet ordbruken mot Kina kraftig.

I slutterklæringen fra Natos toppmøte i Brussel ble det fastslått at Kinas ambisjoner og selvhevdende oppførsel utgjør «systemiske utfordringer for den regelbaserte internasjonale ordenen».

Nato viser blant annet til at Kina raskt utvider sitt atomarsenal og utvikler sofistikerte nye rakettsystemer. I tillegg samarbeider Kina militært med Russland. Nato tar likevel til orde for konstruktiv dialog med Kina der dette er mulig.

I en uttalelse fra Kinas EU-utsendelse oppfordres Nato til å «se Kinas utvikling rasjonelt», til å slutte å overdrive den kinesiske trusselen og til å «ikke bruke Kinas legitime interesser og lovlige rettigheter» som unnskyldning for å drive politikk.

Personvernpolicy