Stor protest ny lov som forbyr publisitet om homofili i Ungarn

Tusenvis protesterte i Budapest mandag, men de greier neppe å stanse loven, som vil føre til at blant annet bøker med en positiv framstilling av homofili blir forbudt. Foto: Bela Szandelszky / AP / NTB
Tusenvis protesterte i Budapest mandag, men de greier neppe å stanse loven, som vil føre til at blant annet bøker med en positiv framstilling av homofili blir forbudt. Foto: Bela Szandelszky / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tusenvis av ungarere demonstrerte mandag mot en ny lov som forbyr alt som anses å fremme homofili og kjønnskorrigerende kirurgi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lovforslaget er ventet å bli vedtatt i Ungarns nasjonalforsamling tirsdag. Det vil bety et forbud mot all undervisning og offentlig publisitet om seksuelle minoriteter, eller LGBT. Russland har lignende lovgiving.

Over 5.000 mennesker samlet seg mandag kveld foran nasjonalforsamlingen i Budapest med krav om at loven forkastes.

Ifølge Amnesty International, som var en av arrangørene, viser oppmøtet at mange i Ungarn «avviser homofobi, transfobi og regjeringens forsøk på å spre hat».

– I morgen, når parlamentarikerne stemmer, bør de huske at de risikerer folks liv for en grusom politisk kampanje, heter det i en uttalelse fra organisasjonen.

Det høyreorienterte regjeringspartiet Fidesz er ventet å sikre seg flertall for forslaget. De fleste opposisjonspartiene har varslet at de vil boikotte avstemningen.