Avis: Prest skal ha tilstått drap på sin kone

Syv måneder etter at en 43 år gammel kvinne forsvant sporløst i Danmark, sitter ektemannen varetektsfengslet, tiltalt for drap.

Ifølge EkstraBladet skal den 45 år gamle ektemannen nå ha tilstått å ha tatt livet av sin kone. Det får avisen bekreftet fra flere uavhengige kilder.

Ekteparet har to barn sammen. Det var kvinnens søster som først meldte henne savnet. 43-åringens bil ble senere funnet hensatt i utkanten av København.

Den siktede, som jobbet som sogneprest forut for forsvinningen, skal ha avgitt full tilståelse. Hvordan drapet skal ha skjedd, og hva som har skjedd med avdøde, er imidlertid uklart.

Drapet skal ha skjedd i løpet av et tidsrom på 81 minutter

Kvinnen er har fortsatt status som savnet.

Også danske BT bekrefter at 45-åringen har tilstått konedrapet. Ifølge avisen skal drapet ha skjedd i løpet av et tidsrom på 81 minutter mellom klokken 08.24 og 09.45 i Frederikssund eller omegn.

Sognepresten er også tiltalt for å ha kvittet seg med avdøde på en usømmelig måte.

Den 43 år gamle kvinnen skal ha forsvunnet fra ekteparets felles bolig 26. oktober i fjor. På bakgrunn av ektemannens forklaring til politiet ble forsvinningen ansett å være frivillig da han skal ha fortalt at hun var deprimert.

Skal ha utpekt sted for politiet

De pårørende i saken skal ha blitt orientert om tilståelsen, men hverken etterforskningsledelsen eller mannen forsvarer ønsker å kommentere de nye opplysningene.

Ifølge avisens kilder skal tilståelsen kommet i sammenheng med at den 45 år gamle presten i forrige uke pekte ut et sted hvor politiet ifølge en pressemelding skal ha gjort nye funn.

Politiet har ennå ikke gått ut med hva som er funnet, men det er gjennomført omfattende tekniske undersøkelser på det aktuelle funnstedet.

Nettstedet tv2lorry.dk omtaler også det som ser ut til å være et gjennombrudd i drapsetterforskningen, men har ikke fått bekreftet eller avkreftet opplysningene fra politiet på Nordsjælland.

Var innom flere gjenbruksstasjoner

Ifølge Berlingske skal overvåkingsbilder fra en rekke gjenbruksstasjoner ha vist at sognepresten var innom flere av disse. Her skal han blant annet ha kvittet seg med en grå sekk med ukjent innhold og en blå tønne på 60 liter som var forsglet med plast.

Ifølge overvåkingsbildene var presten iført en grønn jakke og grønne gummistøvler da han hentet avfallet ut av bagasjerommet på bilen.

Politiet har bedt publikum hjelp om observasjoner av mannen, som i tiden etter at ektefellen forsvant anla helskjegg.

I besittelse av store mengder kaustisk soda og saltsyre

Mistanken mot den varetektsfengslede sognepresten skal ha styrket seg etter at det er funnet søkeord som «havdybde», «forsvunnet», «selvmord» og «oljetønner» på mannens PC.

I tillegg skal 45-åringen ha vært i besittelse av store mengder av de sterkt etsende midlene kaustisk soda og saltsyre.

Kirkens ledelse og mannens arbeidsgiver ønsker ikke å kommentere saken, men navnet hans ble etter hvert fjernet fra kirkens hjemmeside etter først å ha vært oppført som «sykmeldt» en periode.

Personvernpolicy