Amerikansk fisker sier han ble slukt av en hval

Artikkelen fortsetter under annonsen

En amerikansk fisker sier han ble slukt av en knølhval mens han dykket etter hummer utenfor kysten av delstaten Massachusetts fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg var i den lukkede munnen i rundt 30 til 40 sekund før han steg til overflaten og spyttet meg ut, forteller Michael Packard selv på Facebook.

Mannen ble innlagt på sykehus, men slapp unna hendelsen med blåmerker og mindre skader, trolig bare et kne ute av ledd, ifølge BBC.

Kjente et voldsomt dytt før alt ble svart

Han skal ha vært rundt ti meter under vannoverflaten da det skjedde. Til lokalavisen Cape Cod Times forteller han at han plutselig kjente et voldsomt dytt før alt ble svart.

Packard trodde først at han hadde blitt angrepet av en hai, men oppdaget raskt at det ikke var noen skarpe tenner, og han hadde ingen sår.

Han strevet en stund før han begynte å se lys. Hvalen begynte å kaste hodet fram og tilbake før han ble spyttet ut, ifølge Packard.

Vennen Josiah Mayo som var med Packard på fisketuren, skal ha vært vitne til en «eksplosjon av vann» da hvalen steg til overflaten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Kommer i stor fart, åpner munnen og sluker fisken og vannet svært raskt

Knølhvaler har stor munn, men svelget er for trangt til å spise et menneske, ifølge Jooke Robbins som forsker på hvaler ved Center for Coastal Studies i Provincetown i Massachusetts.

Hun har aldri hørt om lignende historier før, men sier hun ikke har noen grunn til å betvile historien, blant annet fordi hun kjenner de som er involvert.

Dykkeren har trolig bare vært på feil sted til feil tid, ifølge Robbins. Det er ikke sikkert at hvalen oppdaget at noe annet også var i veien.

– Når de fisker, kommer de i stor fart, åpner munnen og sluker fisken og vannet svært raskt, sier hun til nyhetsbyrået AFP.