Stort strømbrudd på Puerto Rico

Orkanen Maria rammet det amerikanske territoriet hardt i 2017. Bildet viser arbeidere i gang med å reparere strømforsyningen den gang. Natt til fredag norsk tid ble Puerto Rico rammet av et omfattende strømbrudd etter en brann og et nettangrep. Arkivfoto: Carlos Giusti / AP / NTB
Orkanen Maria rammet det amerikanske territoriet hardt i 2017. Bildet viser arbeidere i gang med å reparere strømforsyningen den gang. Natt til fredag norsk tid ble Puerto Rico rammet av et omfattende strømbrudd etter en brann og et nettangrep. Arkivfoto: Carlos Giusti / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Om lag halvparten av Puerto Ricos innbyggere er uten strøm etter et nettangrep og en brann som har rammet elektrisitetsforsyningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var brann i en transformer. Brannen har ført til betydelige strømbrudd over hele øya, heter det i en uttalelse fra strømselskapet Luma Energy.

Bilder og videoer i sosiale medier viser høye flammer og svart røyk stige opp fra understasjonen Monacillo i San Juan.

To timer tidligere opplyste selskapet at det var blitt utsatt for et DDOS-angrep, et tjenestenektangrep som pepret Luma Energys server med 2 millioner forespørsler og dermed fikk den til å ta kvelden, noe som gjorde at strømkunder ikke kunne logge seg inn.

Myndighetene har ikke opplyst om de gransker om det er noen forbindelse mellom nettangrepet og den påfølgende brannen.