G7 skal skaffe 1 milliard vaksinedoser til verdens land

Storbritannias statsminister Boris Johnson er vert for G7-møtet i det sørvestlige England i helgen. Torsdag kveld kunngjorde det britiske vertskapet at G7-landene skal enes om å skaffe til veie 1 milliard vaksinedoser. Foto: Leon Neal / pool via AP / NTB
Storbritannias statsminister Boris Johnson er vert for G7-møtet i det sørvestlige England i helgen. Torsdag kveld kunngjorde det britiske vertskapet at G7-landene skal enes om å skaffe til veie 1 milliard vaksinedoser. Foto: Leon Neal / pool via AP / NTB Foto: NTB

G7-landene er enige om å utvide den globale kapasiteten for vaksineproduksjon og skaffe minst 1 milliard doser koronavaksiner til hele verden.

G7-lederne skal enes om dette målet på G7-møtet i Sørvest-England i helgen. Det kunngjorde det britiske vertskapet for G7-møtet sent torsdag kveld.

De 1 milliard vaksinedosene skal gjøres tilgjengelig for verden via deling og finansieringsplaner.

Storbritannia kunngjorde samtidig at landet skal donere minst 100 millioner doser med koronavaksine innen utgangen av året. 5 millioner av dosene blir donert før utgangen av september, med leveranser som starter i de nærmeste ukene. Rundt 80 prosent av de minst 100 millioner dosene fra Storbritannia skal distribueres via Covax.

Torsdag kunngjorde USA at landet skal donere 500 millioner doser til 92 lav- og mellominntektsland. EUs medlemsland er enige om å donere minst 100 millioner doser før nyttår.

Personvernpolicy