Seattle er 70 prosent fullvaksinert

I Seattle er 70 prosent av alle innbyggere som er tolv år eller eldre, fullvaksinert, ifølge ordfører Jenny Durkan (til venstre). Byen er USAs første til å nå milepælen. Foto: Ted S. Warren / AP / NTB
I Seattle er 70 prosent av alle innbyggere som er tolv år eller eldre, fullvaksinert, ifølge ordfører Jenny Durkan (til venstre). Byen er USAs første til å nå milepælen. Foto: Ted S. Warren / AP / NTB Foto: NTB

70 prosent av alle i Seattle som er tolv år eller eldre, er fullvaksinert mot covid-19, opplyser ordfører Jenny Durkan. Byen er USAs første til å nå milepælen.

Blant dem i aldersgruppen over tolv år har 78 prosent fått minst én dose.

– Seattle er USAs mest vaksinerte storby, noe som ikke hadde vært mulig uten at innbyggerne våre forpliktet seg til å beskytte seg selv, sine nærmeste og resten av fellesskapet, sier Durkan i en uttalelse.

Hun oppfordrer videre folk i byen til å støtte det lokale næringslivet, puste liv i byens kulturscene og nyte sommeren.

Det var nord for Seattle, som ligger i delstaten Washington, at USAs første koronatilfelle ble påvist i januar 2020. Delstaten hadde også landets første dødelige sykehjemsutbrudd.

Personvernpolicy