Japansk restaurantkjede med kraftig børshopp etter at panda trolig er drektig

Aksjekursen til den kinesiske restaurantkjeden Totenko steg i en kort periode 30 prosent, før aksjen stabiliserte seg på en oppgang rundt 10 prosent. Illustrasjonsfoto: REUTERS/Jason Reed/File Photo
Aksjekursen til den kinesiske restaurantkjeden Totenko steg i en kort periode 30 prosent, før aksjen stabiliserte seg på en oppgang rundt 10 prosent. Illustrasjonsfoto: REUTERS/Jason Reed/File Photo Foto: Jason Reed / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyheten om en panda som trolig er drektig i en dyrehage i Tokyo, fikk aksjekursen til en nærliggende restaurantkjede til å stige opp mot 30 prosent fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pandaen Shin Shin viser tegn til å være drektig etter å ha paret seg med pandaen Ri Ri i Ueno Zoo i mars. Det kunngjorde Tokyos guvernør Yuriko Koike fredag.

Uttalelsen førte til at investorer fikk skjerpet appetitt på aksjer i restaurantkjeder som ligger nær dyrehagen.

Aksjekursen til den kinesiske restaurantkjeden Totenko steg i en kort periode 30 prosent, før aksjen stabiliserte seg på en oppgang rundt 10 prosent.

Den franske restaurantkjeden Seiyoken gikk opp rundt 7,8 prosent på ettermiddagen.

Det er fortsatt knyttet stor usikkerhet til den antatte drektigheten. Koike sier at tegn på drektighet blant pandaer noen ganger bare er falsk alarm, men han håper å kunne gi gode nyheter.

De to pandaene fikk unger sist gang i juni 2017 da Xiang Xiang kom til verden.

Ueno Zoo åpnet igjen fredag etter fem måneders koronastenging. Japanske medier kommer med jevnlige oppdateringer om pandaene i dyrehagen, som vanligvis tiltrekker seg store mengder turister fra både innland og utland.