Minst 61 coronadødsfall i Sverige den siste uken

Til tross for at Sverige har blitt svært hardt rammet av pandemien, er det langt mellom munnbindene på kjøpesenteret Nordstan i Göteborg. Torsdag la Folkhälsomyndigheten fram nye smittetall for første gang på en uke. Foto: Martin Meissner / AP / NTB
Til tross for at Sverige har blitt svært hardt rammet av pandemien, er det langt mellom munnbindene på kjøpesenteret Nordstan i Göteborg. Torsdag la Folkhälsomyndigheten fram nye smittetall for første gang på en uke. Foto: Martin Meissner / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den siste uken er det registrert 61 coronarelaterte dødsfall og 8.520 nye smittetilfeller i Sverige. Et hackerangrep har ført til forsinkelser i rapporteringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hackerangrepet førte til at Folkhälsomyndigheten stengte serveren der tilfeller av smittsomme sykdommer registreres. Torsdag var dermed første gang på en uke at det ble rapportert nye tall fra Sverige, men det vil fortsatt være et etterslep i tallmaterialet.

Pandemien har så langt krevd 14.512 liv i Sverige, og det er registrert 1.076.993 smittetilfeller.

I Danmark er det registrert 2.517 dødsfall og 284.117 smittetilfeller siden pandemien nådde landet, opplyser Statens Serum Institut. Det siste døgnet har 1.028 personer fått påvist smitte. Det er registrert ett nytt dødsfall.

143 covid-19-pasienter er nå innlagt på danske sykehus. 34 av dem ligger på intensivavdeling, 23 med respirator.