Opposisjonsleder i Nicaragua satt i husarrest

Cristiana Chamorro var ventet å kunngjøre at hun stiller i presidentvalget i november, men i stedet er hun satt i husarrest og beskyldt for hvitvasking. Chamorro sier anklagene fabrikkert. Her fra en pressekonferanse i slutten av mai. Foto: Diana Ulloa / AP / NTB
Cristiana Chamorro var ventet å kunngjøre at hun stiller i presidentvalget i november, men i stedet er hun satt i husarrest og beskyldt for hvitvasking. Chamorro sier anklagene fabrikkert. Her fra en pressekonferanse i slutten av mai. Foto: Diana Ulloa / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Cristiana Chamorro, en sentral skikkelse i opposisjonen i Nicaragua og en mulig utfordrer til president Daniel Ortega i valget i november, er satt i husarrest.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hennes bror, som eier opposisjonsavisa Confidencial, opplyser at myndighetene anklager Chamorro for hvitvasking.

Politiet troppet mannsterkt opp da de gjennomsøkte Chamorros hjem i hovedstaden tidligere på dagen. Carlos Chamorro skriver på Twitter at politiet har satt søsteren i husarrest og at de fortsatt er i boligen.

Ransakingen skjedde 15 minutter før Chamorro hadde planlagt å holde en pressekonferanse. Der var det ventet at hun skulle utfordre president Daniel Ortega i den kommende valgkampen.

I en uttalelse fra myndighetene står det at en dommer onsdag utstedte en ransakelsesordre for hjemmet til 67-åringen. En rettsavgjørelse støtter også begjæringen fra påtalemyndigheten om å forby Chamorro fra å stille til valg 7. november.

Chamorro tilbakeviser påstandene og sier de er konstruert for å hindre henne fra å delta i valget.

Hennes mor Violeta Chamorro ble i 1990 Nicaraguas første kvinnelige president etter flere års borgerkrig. Hun satt til 1997.