Ryanair-fly landet i Berlin utenom rute

Politiet og politihunder undersøkte passasjerflyet fra Ryanair etter at det nødlandet ved den internasjonale flyplassen i Schönefeld utenfor Berlin søndag kveld. Foto: Christophe Gateau / DPA via AP / NTB
Politiet og politihunder undersøkte passasjerflyet fra Ryanair etter at det nødlandet ved den internasjonale flyplassen i Schönefeld utenfor Berlin søndag kveld. Foto: Christophe Gateau / DPA via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et passasjerfly fra Ryanair som landet i Berlin utenfor den oppsatte ruteplanen, undersøkes av politiet. Ifølge Bild ble det rettet en bombetrussel mot flyet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyske myndigheter har ikke sagt noe en bombetrussel, men heller ikke gitt noen annen forklaring på hvorfor flyet måtte lande. Politiet bruker heller ikke begrepet nødlanding.

Flyet var på vei fra Dublin til Krakow og landet av ukjente årsaker i Berlin i 20-tiden søndag kveld.

– Ryanair-flyet som nødlandet, rapporterte om en nødsituasjon i luften og fikk derfor umiddelbart landingstillatelse i Berlin, sier talsmann for flyplassen Jan-Peter Haack til avisen Bild.

Flyet ble omringet av flere politibiler, og de 160 passasjerene ble ført inn i terminalbygget.

Politiet og politihunder undersøkte deretter flyet og bagasjen, som ble samlet utenfor flyet. Bagasjen ble senere tatt med inn i terminalbygget.

Undersøkelsene av flyet fortsatte inn i morgentimene mandag, og det er uklart når politiet er ferdig på stedet og situasjonen er avklart.

Klokken 3.46 ble det satt inn et erstatningsfly slik at passasjerene kunne fortsette reisen til Polen.

Hendelsen skjer en uke etter at myndighetene i Hviterussland omdirigerte et av Ryanairs passasjerfly, som ble tvunget til å lande i Minsk på grunn av en påstått bombetrussel. Like etter ble en opposisjonell pågrepet.