Canada forlenger holdbarheten på AstraZeneca-vaksiner

Canadiske helsemyndigheter har forlenget holdbarheten til et parti på nesten 50.000 doser av AstraZenecas koronavaksine med en måned. Flere av landets provinser har satt bruk av vaksinen på vent etter meldinger om sjeldne bivirkninger i form av blodpropp. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB
Canadiske helsemyndigheter har forlenget holdbarheten til et parti på nesten 50.000 doser av AstraZenecas koronavaksine med en måned. Flere av landets provinser har satt bruk av vaksinen på vent etter meldinger om sjeldne bivirkninger i form av blodpropp. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Canadiske helsemyndigheter har utsatt utløpsdatoen på et parti med rundt 50.000 doser av koronavaksinen til AstraZeneca med en måneds tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en uttalelse fra det canadiske helsedepartementet heter det at avgjørelsen om å forlenge holdbarheten er basert på et vitenskapelig grunnlag.

– Denne endringen vil sørge for at provinser og territorier er i stand til å bruke opp beholdningen, og kunne tilby canadiere tilgang til sårt tiltrengte vaksinedoser, heter det i uttalelsen.

Ifølge CBC er brorparten av dosene i Ontario-provinsen. Tidligere har landets helsemyndigheter godkjent en holdbarhet på seks måneder for AstraZeneca-vaksinen, men etter å ha fått ny informasjon fra selskapet har de landet på at det er trygt å bruke dosene i en måned til.

Flere provinser har denne måneden satt bruken av vaksinen på vent som følge av sjeldne tilfeller av bivirkninger i form av blodpropp. Canadiere som allerede har fått dose én av vaksinen, tilbys imidlertid også dose to.

Drøyt 55 prosent av Canadas 38 millioner innbyggere har fått én dose koronavaksine, mens 5 prosent har fått dose to. I tillegg til AstraZeneca, brukes også vaksinene fra Pfizer/Biontech, Moderna og Johnson & Johnson i landet.