Russiske politibetjenter fengselsdømt for å ha plantet narkotika på gravejournalist

Politibetjentene (fra venstre) Maksim Umetbaev, Akbaru Sergaljev og Igor Ljakhovets er blant de fem som er idømt fengselsstraffer og bøter for å ha plantet bevis på gravejournalisten Ivan Golunov og pågrepet ham for narkotikaforbrytelser. Foto: AP / NTB
Politibetjentene (fra venstre) Maksim Umetbaev, Akbaru Sergaljev og Igor Ljakhovets er blant de fem som er idømt fengselsstraffer og bøter for å ha plantet bevis på gravejournalisten Ivan Golunov og pågrepet ham for narkotikaforbrytelser. Foto: AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fem tidligere russiske politibetjenter er kjent skyldige i å ha plantet narkotika på en kjent gravejournalist. De er idømt bøter og fengselsstraffer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg til dommene på mellom fem og tolv år i fengsel, må betjentene også betale fem millioner rubler, tilsvarende knappe 570.000 kroner, i oppreisning. Det var gravejournalisten Ivan Golunov, som spesialiserer seg på å avdekke korrupsjon, som ble pågrepet for to år siden, anklaget for å ha langet narkotika.

Politiet offentliggjorde bilder som angivelig viste narkotika i leiligheten hans, men innrømmet senere at bildene var tatt i forbindelse med en annen sak. Det ble også plassert dop i sekken til Golunov.

Golunov jobber for Meduza, et uavhengig nyhetsnettsted som ofte er kritiske til president Vladimir Putin. Mange så narkotikasaken som revansje for Golunovs saker om de lokale myndighetene i Moskva og korrupsjon i begravelsesindustrien. Pågripelsen førte til utbredte demonstrasjoner i Russland, og flere av landets ledende aviser uttrykte støtte til ham.