Ny fengselsdom mot medietopp i Hongkong

Den framtredende demokratiforkjemperen og mediemogulen Jimmy Lai er dømt til 14 måneders fengsel for å ha organisert en ulovlig samling i 2019. Han er allerede dømt til fengselsstraff for lignende forhold. Foto: Vincent Yu / AP / NTB
Den framtredende demokratiforkjemperen og mediemogulen Jimmy Lai er dømt til 14 måneders fengsel for å ha organisert en ulovlig samling i 2019. Han er allerede dømt til fengselsstraff for lignende forhold. Foto: Vincent Yu / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mediemogulen Jimmy Lai, en av Hongkongs mest profilerte demokratiforkjempere, er idømt 14 måneder fengsel for å ha organisert en ulovlig samling i 2019.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg har sju andre demonstranter blitt idømt fengselsstraffer for lignende forhold.

En rekke aktivister har allerede fått fengselsstraffer for å ha organisert og deltatt i det som ble en av de største demokratiprotestene i byen, blant dem Jimmy Lai.

Flere massedemonstrasjoner i 2019 utartet til sammenstøt mellom politi og en hard kjerne av demonstranter og var den største utfordringen mot det kinesiske styret siden overtakelsen i 1997.

Kina har slått hardt ned på demonstrasjonene. I tillegg til innføringen av sikkerhetsloven, har myndighetene i Beijing også presset fram en endring i valgsystemet i Hongkong for å sikre at bare «patriotiske» kandidater kan stille til valg.