Janssen-vaksinen får grønt lys i Mexico

Mexicanske helsemyndigheter har godkjent Johnson & Johnsons koronavaksine, den såkalte Janssen-vaksinen, til bruk.

Mexicanske helsemyndigheter har gitt grønt lys til Janssen-vaksinen fra Johnson & Johnson. Vaksinen brukes ikke i Norge etter at det er blitt registrert svært sjeldne tilfeller av bivirkninger i form av blodpropp blant vaksinerte i andre land. Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe / NTB
Mexicanske helsemyndigheter har gitt grønt lys til Janssen-vaksinen fra Johnson & Johnson. Vaksinen brukes ikke i Norge etter at det er blitt registrert svært sjeldne tilfeller av bivirkninger i form av blodpropp blant vaksinerte i andre land. Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Godkjennelsen kommer ifølge legemiddelverket Cofepris etter en enstemmig og positiv innstilling fra en ekspertgruppe.

– Det er alltid gode nyheter å få godkjent flere trygge og effektive vaksiner av god kvalitet, tvitret visehelseminister Hugo Lopez-Gatell.

Landets helsemyndigheter har allerede godkjent vaksinene fra AstraZeneca, Pfizer, den russiske Sputnik V-vaksinen, Indias Covaxin og vaksinene fra de kinesiske selskapene CanSino og Sinovac.

Mexico var det første landet i Latin-Amerika til å begynne med vaksinering av befolkningen. Det er gitt 28,5 millioner doser til nå, fordelt på rundt 20 millioner av landets 127 millioner innbyggere.

Kun tre land, USA, Brasil og India, har registrert flere koronadødsfall enn Mexico siden pandemien brøt ut.