Ukrainere etterforskes for forsøk på valginnblanding i USA

Artikkelen fortsetter under annonsen

Føderale etterforskere undersøker om nåværende og tidligere ukrainske tjenestepersoner forsøkte å påvirke presidentvalget i USA i fjor, skriver New York Times.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Blant det som angivelig etterforskes, er om de forsøkte å bruke Rudy Giuliani, som da var daværende president Donald Trumps personlige advokat, til å spre villedende påstander om daværende presidentkandidat Joe Biden, opplyser kilder til avisa.

Etterforskningen skal ha begynt mot slutten av Trumps presidentperiode, og pågår separat fra en føderal granskning av Giulianis forretninger i utlandet.

FBI er innblandet i den siste etterforskningen, som ifølge avisa retter seg mot ukrainske tjenestepersoner, blant dem parlamentarikeren Andrij Derkatsj. De skal ha forsøkt å svekke Bidens kandidatur ved å spre påstander om at Biden har opptrådt korrupt gjennom flere kanaler, blant dem Giuliani.

Giuliani skal blant annet ha møtt Derkatsj under en reise til Europa i 2019. Derkatsj ble av amerikansk etterretning i august beskrevet som en del av den russiske innsatsen for å påvirke det amerikanske presidentvalget.