WHO: Afrika trenger 20 millioner vaksinedoser

Afrika trenger minst 20 millioner doser av AstraZenecas coronavaksine innen seks uker for å kunne gi andre dose i tide, opplyser WHO.

WHO sier det også trengs 200 millioner doser coronavaksine for å nå målet om å vaksinere én av ti afrikanere innen september. Her får en eldre kvinne første dose på et sykehus i Cape Town.
WHO sier det også trengs 200 millioner doser coronavaksine for å nå målet om å vaksinere én av ti afrikanere innen september. Her får en eldre kvinne første dose på et sykehus i Cape Town. Foto: Nardus Engelbrecht / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Afrika trenger vaksiner nå, sier Matshidiso Moeti, som er Verdens helseorganisasjons (WHO) regionaldirektør for Afrika.

– Enhver pause i våre vaksinasjonskampanjer vil føre til tap av liv og håp, sier Moeti.

Torsdagens WHO-uttalelse fremhever viktigheten av å overholde det anbefalte intervallet på 8-12 uker mellom første og andre dose av AstraZeneca-vaksinen.

Et slikt intervall kan sikre at den vaksinerte får en beskyttelse på 81 prosent mot coronaviruset.

I tillegg til dette akutte behovet trengs det 200 millioner doser av hvilken som helst WHO-godkjent coronavaksine.

Det er nødvendig for å nå målet om å vaksinere 10 prosent av befolkningen på det afrikanske kontinentet innen september 2021, ifølge WHO.

Fram til 26. mai hadde afrikanske land påvist over 4,7 millioner coronatilfeller, men mørketallene antas å være betydelige. Det er bekreftet nesten 130.000 dødsfall.