Netanyahu kaller FN-gransking for skammelig

Israels statsminister Benjamin Netanyahu kaller FNs menneskerettsråds beslutning om å granske overgrep i Israel og Palestina for skammelig.

Statsminister Benjamin Netanyahu reagerer på beslutningen om å opprette en granskingskommisjon som skal se både på den siste Gaza-krigen og på «systematiske» overgrep i både Israel og i okkuperte palestinske områder. Kommisjonen skal også undersøke underliggende årsaker til den langvarige konflikten.
Statsminister Benjamin Netanyahu reagerer på beslutningen om å opprette en granskingskommisjon som skal se både på den siste Gaza-krigen og på «systematiske» overgrep i både Israel og i okkuperte palestinske områder. Kommisjonen skal også undersøke underliggende årsaker til den langvarige konflikten. Foto: Alex Brandon / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Palestinerne applauderer torsdagens resolusjon, som tar til orde for å opprette en permanent internasjonal granskingskommisjon.

– Dagens skammelige beslutning er nok et eksempel på FNs menneskerettsråds åpenbart antiisraelske besettelse, sier Netanyahu.

Det palestinske utenriksdepartementet ønsker beslutningen velkommen, det samme gjør en talsmann for Hamas. Departementet sier resolusjonen viser at verdenssamfunnet er fast bestemt på å beskytte palestinske menneskerettigheter.

– Denne parodien er en hån mot folkeretten og oppmuntrer terrorister verden over, sier Netanyahu.