Rekord arbeidsledighet i Brasil: 14,7 prosent

Pandemien har rammet Brasil hardt, også økonomisk. Flere steder har det oppstått teltleirer, som her på et landområde satt av til et kommende oljeraffineri. I årets tre første måneder var arbeidsledigheten på rekordhøye 14,7 prosent.
Pandemien har rammet Brasil hardt, også økonomisk. Flere steder har det oppstått teltleirer, som her på et landområde satt av til et kommende oljeraffineri. I årets tre første måneder var arbeidsledigheten på rekordhøye 14,7 prosent. Foto: Mario Lobao / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeidsledigheten steg til rekordhøye 14,7 prosent i et hardt coronarammet Brasil i årets første kvartal, opplyser landets statistikkbyrå IBGE.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den forrige rekorden var 0,1 prosentpoeng lavere og ble satt i perioden juni til september i fjor, da den første coronabølgen i landet var på sitt verste.

Pandemien begynte på gjøre seg gjeldende i Brasil i første kvartal i fjor. Da lå ledigheten på 12,2 prosent.

I fjor krympet økonomien med 4,1 prosent. Landbruket er den eneste sektoren der det er blitt flere jobber det siste året.

Brasil er ett av de hardest rammede landene i verden. Så langt har pandemien kostet over 450.000 liv i Brasil – det er 215 coronadødsfall per 100.000 innbyggere. I Norge er tallet 14.