Åtte drept i skyting i San Jose

Ansatte samler seg utenfor lokalene til kollektivselskapet i Santa Clara Valley Transportation Authority (VTA) etter skyteepisoden onsdag morgen mens de forberedte dagens kjøring av lettbane. Foto: Noah Berger / AP / NTB
Ansatte samler seg utenfor lokalene til kollektivselskapet i Santa Clara Valley Transportation Authority (VTA) etter skyteepisoden onsdag morgen mens de forberedte dagens kjøring av lettbane. Foto: Noah Berger / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet opplyser at åtte personer ble drept i en skyteepisode i San Jose i California. Den antatte gjerningsmannen tok sitt liv da politiet kom.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjerningsmannen var en 57 år gammel ansatt ved kollektivselskapet VTA i Santa Clara-fylket, og sheriff Laurie Smith sier han skjøt seg da han skjønte at politiet var i nærheten.

Ordføreren i San Jose, Sam Liccardo, opplyste tidligere at flere personer fikk legehjelp etter hendelsen, som skjedde på verksted- og parkeringsområdet for VTAs lettbane før klokka 7 om morgenen onsdag.

Åstedet ligger like ved sheriffkontoret i Santa Clara fylke, ikke langt fra den lokale flyplassen, rundt en times biltur sør for San Francisco.

En talsmann for sheriffen i Santa Clara, Russell Davis, bekreftet tidligere onsdag overfor lokalavisa San Jose Mercury News at gjerningsmannen var død. Han sier at i tillegg til de døde er også mange såret.

Fagforeningsmøte

Davis sa at ofrene var ansatte i kollektivselskapet VTA, som står for lettbane, buss og annen kollektivtransport i San Jose-området i høyteknologisenteret Silicon Valley.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Moren til en ansatt sier til radiokanalen KTVU at skytingen skjedde på et møte i fagforeningen, mens en annen person sier at moren hans gjemte seg for skytteren sammen med kolleger i et annet rom.

Den antatte gjerningsmannens ekskone Cecilia Nelms sier til AP at han hadde et voldsomt temperament og at han hadde sagt til henne at han ønsket å drepe folk på jobben.

– Men jeg trodde aldri på ham, og det skjedde aldri. Inntil nå, sier Nelms.

De var gift i ti år inntil han leverte inn skilsmisse i 2005. De har ikke hatt kontakt de siste 13 årene, forteller hun. Hun sier også at han har vært behandlet for depresjon.

15. masseskyting i år

Skytingen skjedde på det mest hektiske tidspunktet av dagen på vedlikeholdsverkstedet for VTA, mens de ansatte gjorde klar for dagens trafikk, ifølge Raj Singh i fagforeningen.

En oversikt fra AP, USA Today og Northeastern University viser at San Jose-episoden er masseskyting av minst fire personer nummer 15 i USA hittil i år. Til sammen 86 mennesker er døde hittil i år i masseskytinger, mot 106 i hele fjor.