EU-enighet om kort Midtøsten-uttalelse

EU har kommet med en felles uttalelse etter at et forsøk på det samme mislyktes i forrige uke. Bildet viser raketter som skytes fra Gazastripen mot Israel 10. mai, dagen før våpenhvilen trådte i kraft. Foto: Khalil Hamra / AP / NTB
EU har kommet med en felles uttalelse etter at et forsøk på det samme mislyktes i forrige uke. Bildet viser raketter som skytes fra Gazastripen mot Israel 10. mai, dagen før våpenhvilen trådte i kraft. Foto: Khalil Hamra / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

EUs 27 medlemsland har kommet til enighet om en kort uttalelse om den siste oppblussingen i striden mellom Israel og Gazastripen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

EUs medlemsland forsøkte å enes om en felles uttalelse i forrige uke, men den ble stanset av Ungarn som mente den var for ensidig i sin kritikk av Israel.

Uttalelsen som de 27 landene nå stiller seg bak, ble kunngjort natt til tirsdag og er på tre korte setninger.

– Vi ønsker velkommen våpenhvilen, som burde sette en stopper for volden, står det i uttalelsen.

– EU kommer til å fortsette samarbeidet med internasjonale partnere for å starte opp igjen den politiske prosessen. EU gjentar sin faste forpliktelse overfor en tostatsløsning, heter det videre.

Elleve dager med rakettangrep fra Gazastripen mot Israel og israelske luftangrep mot Gazastripen ble avsluttet fredag da en våpenhvile trådte i kraft.