Myndighetene på Gazastripen forbereder seg på gjenåpning

Opprydningen på Gazastripen har startet, og lokale myndigheter gjør seg klar til å gjenoppta driften igjen søndag ettersom våpenhvilen mellom Israel og Hamas blir overholdt. Foto: John Minchillo / AP / NTB
Opprydningen på Gazastripen har startet, og lokale myndigheter gjør seg klar til å gjenoppta driften igjen søndag ettersom våpenhvilen mellom Israel og Hamas blir overholdt. Foto: John Minchillo / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lokale myndigheter på Gazastripen gjør seg klar til å gjenoppta driften igjen søndag ettersom våpenhvilen mellom Israel og Hamas blir overholdt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktivitetene og tjenestene til de lokale myndigheten på Gazastripen ble innstilt 10. mai. Da startet Israel luftangrepene mot den avsperrede kyststripen som svar på rakettangrepene fra Hamas, som kontrollerer Gazastripen.

De israelske angrepene rettet seg mot Hamas' militære infrastruktur og førte til omfattende ødeleggelser av boligblokker, forretninger, helseklinikker og andre offentlige bygninger og lammet dagliglivet til de mer enn to millioner innbyggerne.

Våpenhvilen fredag gjorde slutt på 11 dagers krigføring som kostet 240 mennesker på Gazastripen livet. Blant dem var 66 barn. Ytterligere 1.910 personer ble såret, ifølge helsedepartementet. På israelsk side ble 12 mennesker drept.

Etter mange forsøk på å få til en samlet uttalelse fra FNs sikkerhetsråd om konflikten mellom Israel og palestinerne, ble det enighet lørdag.

I uttalelsen som det nå er enighet om, skriver rådet at de ber partene holde våpenhvilen, og at det haster å få på plass humanitær bistand til Gazastripens sivilbefolkning. Det uttrykkes også støtte til en tostatsløsning.