Trump: Største heksejakt i USAs historie

New Yorks justisminister sier de har åpnet en kriminaletterforskning av tidligere president Donald Trumps organisasjon. Arkivfoto: Alex Brandon / AP / NTB
New Yorks justisminister sier de har åpnet en kriminaletterforskning av tidligere president Donald Trumps organisasjon. Arkivfoto: Alex Brandon / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere president Donald Trump reagerer sterkt på at påtalemyndigheten i New York har trappet opp etterforskningen av ham for kriminelle forhold.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump nekter for å ha gjort noe galt og kalte onsdag etterforskningen «den største heksejakten i USAs historie».

Dagen før kunngjorde påtalemyndigheten at granskingen har skiftet status til en kriminaletterforskning. Det bores dermed dypere i Trump og hans families forretningsliv.

– Vi har informert Trump Organization om at etterforskningen ikke lenger er en sivil gransking, sa Fabien Levy, talsperson for New Yorks justisminister Letitia James.

Statsadvokaten på Manhattan har de siste to årene etterforsket forretningsavtaler Trump gjorde før han ble president, blant annet om han blåste opp verdien av sine selskaper for å få gunstige lånevilkår og oppga en lavere verdi på sine eiendommer for å få lavere skatt.