Islandsk Eurovision-deltaker testet positivt for covid-19

Hele den islandske delegasjonen til Eurovision-konkurransen i Nederland er i karantene etter at en i gruppen har testet positivt på koronatest. Foto: Peter Dejong/ AP/ NTB
Hele den islandske delegasjonen til Eurovision-konkurransen i Nederland er i karantene etter at en i gruppen har testet positivt på koronatest. Foto: Peter Dejong/ AP/ NTB Foto: Peter Dejong / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hele den islandske delegasjonen til Eurovision-konkurransen i Nederland er i karantene etter at en i gruppen har testet positivt på coronatest.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en pressemelding fra Eurovision Song Contest søndag opplyser arrangøren at den positive testen ble avdekket under en rutinetest.

– I overensstemmelse med våre strenge regler for helse- og sikkerhet har denne personen nå blitt satt i isolasjon. Som et sikkerhetstiltak vil også de andre medlemmene av delegasjonen ta en PCR-test og gå i karantene, skriver arrangøren.

Lørdag fikk et medlem i den polske delegasjonen påvist coronasmitte. Dermed måtte også hele den polske delegasjonen i karantene.

Årets konkurranse holdes i Rotterdam etter at Nederland vant i Tel Aviv i 2019. På grunn av pandemien ble konkurransen avlyst i 2020. 39 land er med i år.