Afghanistan: USA har trukket seg ut av base ved Kandahar

Amerikanske soldater ved flybasen utenfor Kandahar i 2002. Den afghanske hæren opplyser at USA nå har forlatt basen. Illustrasjonsfoto: Marco Di Lauro / AP / NTB
Amerikanske soldater ved flybasen utenfor Kandahar i 2002. Den afghanske hæren opplyser at USA nå har forlatt basen. Illustrasjonsfoto: Marco Di Lauro / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Amerikanske styrker har forlatt det som tidligere var deres nest største base i Afghanistan, ifølge den afghanske hæren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Militærleiren ligger i tilknytning til lufthavnen utenfor byen Kandahar.

– De har ikke offisielt overlatt basen til oss. Men jeg kan bekrefte at de forlot den onsdag, sier Khoja Yaya Alawi, en talsmann for den afghanske hæren.

En offisiell overføring av ansvaret for basen skal finne sted etter at den muslimske høytiden id al-fitr er over lørdag.

Tidligere var flyplassen utenfor Kandahar den nest største basen for amerikanske og internasjonale styrker i Afghanistan.

Det var i Kandahar Taliban-bevegelsen i sin tid oppsto, og det har vært harde kamper i området de siste månedene. Taliban har trappet opp sine angrep på regjeringsstyrkene flere steder i landet samtidig som USA og Nato er i ferd med å trekke seg ut av Afghanistan.