Jordan Banks (9) fra Blackpool døde etter å ha blitt truffet av lynet

<p>Jordan Banks (9) var ni år, heiet på Liverpool, elsket å spille fotball, og løp veldedighetsløp for å samle inn penger for mental helse.</p>
Jordan Banks (9) var ni år, heiet på Liverpool, elsket å spille fotball, og løp veldedighetsløp for å samle inn penger for mental helse. Foto: Foto: Lancashire Police

Den ni år gamle gutten var høyt elsket av alle i hans nærmiljø. 

Tirsdag, da Jordan Banks var på fotballbanen i Blackpool, ble han truffet av lynet. Politiet ble raskt tilkalt til stedet, men etter å ha blitt fraktet til sykehus med alvorlige skader, ble gutten senere konstatert død, skriver The Guardian.

Jordan Banks var ni år, heiet på Liverpool, elsket å spille fotball, og løp veldedighetsløp for å samle inn penger for mental helse.

– I går stoppet verden vår opp. Vi mistet den skinnende stjernen, vår nydelige gutt, Jordan. Hans latter, det smittsomme smilet, de gylne krøllene – han var vårt alt. Sov godt, vakre gutt, sier familien i en uttalelse gjengitt av politiet i Lancashire.

Blackpool var rammet av den kraftig storm tirsdag, og ifølge BBCs meteorolog Simon King skal det ha vært nærmere 3,000 lynnedslag i Nord-England mellom klokken fire og midnatt tirsdag.

#RIPLittleMan

Den tragiske hendelsen har rystet flere i England, og på Twitter er det flere som viser omtanke med publiseringer merket med #RIPLittleMan.

– En spesiell gutt som ble tatt fra oss for tidlig. RIP Jordan, YNWA, skriver Liverpools midtbanespiller, James Milner på Twitter.

Liverpool-legende Kenny Dalglish har også kommentert den tragiske hendelsen.

– Våre tanker og bønner går til Jordan Banks’ familie, venner og lagkamerater, skriver Dalglish.

Lokalsamfunn i sorg

Banks’ fotballklubb, Clifton Rangers, har publisert et innlegg på Facebook hvor de hyller den unge gutten.

– Jordan var et skinnende lys og en inspirasjon til alle han møtte. En sterk, bestemt og modig ung mann, som vil bli savnet av alle. Verden har virkelig mistet en ekstraordinær ung mann, som har gjort så mye godt i sitt samfunn, skriver blant annet klubben.

Venner og bekjente har besøkt fotballbanen der ulykken fant sted og lagt ned blomster og fotballer til minne for Banks.

Turistattraksjonen Blackpool Tower lyste opp med rødt lys, til minne om den unge Liverpool-supporteren.

– I kveld står vi sammen med Jordan Banks' familie, venner og lokalsamfunnet for å minnes en bemerkelsesverdig ung mann, skrev en av tårnets ansatte på Twitter.

Personvernpolicy