Suezkanalen skal utvides

Konteinerskipet Ever Given i en innsjø mellom to strekninger av Suezkanalen i slutten av mars. Her ligger skipet fortsatt, som følge av en strid om erstatningsutbetalinger.
Konteinerskipet Ever Given i en innsjø mellom to strekninger av Suezkanalen i slutten av mars. Her ligger skipet fortsatt, som følge av en strid om erstatningsutbetalinger. Foto: Mohamed Elshahed / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen i Egypt vil utvide Suezkanalen i kjølvannet av krisen som oppsto da et grunnstøtt konteinerskip blokkerte kanalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Planene ble presentert under en seremoni i byen Ismailia tirsdag. Egypts president Abdel Fattah al-Sisi var til stede.

Den sørlige delen av kanalen skal både bli bredere og dypere. En strekning der kanalen har to parallelle løp, skal bli 10 kilometer lengre. Arbeidet vil trolig pågå i to år.

I mars ble kanalen sperret da et av verdens største konteinerskip grunnstøtte og ble stående på tvers. Seks dager gikk før slepebåter klarte å trekke gigantskipet løs.

Flere hundre skip ble liggende og vente mens kanalen var blokkert. Noen ble nødt til å reise rundt Afrika, og situasjonen fikk store økonomiske konsekvenser. Om lag 10 prosent av verdenshandelen passerer gjennom Suezkanalen.

Fortsatt ligger konteinerskipet Ever Given i en innsjø mellom to deler av kanalen. Årsaken er strid om erstatningsutbetalinger.