Studie: Antistoffer i kroppen minst åtte måneder etter covid-19

<p>Italia og Milano har begynt gjenåpningen etter den siste coronabølgen. En studie ved et sykehus i byen viser at pasienter som hadde covid-19, hadde antistoffer i kroppen i minst åtte måneder. Illustrasjonsfoto: Antonio Calanni / AP / NTB</p>
Italia og Milano har begynt gjenåpningen etter den siste coronabølgen. En studie ved et sykehus i byen viser at pasienter som hadde covid-19, hadde antistoffer i kroppen i minst åtte måneder. Illustrasjonsfoto: Antonio Calanni / AP / NTB Foto: NTB

Covid-19-pasienter hadde antistoffer i blodet minst åtte måneder etter at de hadde vært smittet, viser en italiensk studie.

Antistoffene var til stede «uavhengig av hvor alvorlig sykdomsforløpet var, hvor gamle pasientene var eller om det var andre sykdommer til stede», heter det i en uttalelse fra San Raffaele-sykehuset i Milano.

Forskere som jobbet med Italias folkehelseinstitutt ISS, har studert 162 pasienter som viste symptomer på coronasmitte og som kom til sykehusets akuttmottak i den første bølgen i fjor.

– Selv om det ble færre antistoffer etter hvert som tiden gikk, vedvarte de. Etter åtte måneder var det bare tre pasienter som ikke ga positivt utslag ved testing, opplyser forskerne.

Personvernpolicy