Buss rammet av bombe i Afghanistan – minst elleve sivile drept

Folk i Kabul har lagt ned roser til minne om jentene som ble drept i terrorangrepet mot en skole lørdag. Over 60 mennesker ble drept, de fleste var jenter på vei ut fra skolen. Foto: Mariam Zuhaib / AP / NTB
Folk i Kabul har lagt ned roser til minne om jentene som ble drept i terrorangrepet mot en skole lørdag. Over 60 mennesker ble drept, de fleste var jenter på vei ut fra skolen. Foto: Mariam Zuhaib / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Elleve sivile afghanere ble drept og 28 såret da en buss ble rammet av en veibombe i Zabul-provinsen sør i landet natt til mandag, opplyser myndighetene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Innenriksdepartementet melder mandag også om et annet veibombeangrep i provinsen Parwan. De to angrepene krevde til sammen minst 13 sivile liv, mens 42 ble såret, melder afghanske TOLOnews.

Veibomber blir vanligvis brukt av opprørerne i Taliban, og regjeringen mener det også er de som står bak denne gangen.

Taliban har foreløpig ikke kommentert saken.

Opprørsgruppa varslet få timer tidligere at den er villig til å respektere en tre dager lang våpenhvile som skal tre i kraft onsdag eller torsdag i forbindelse med id-feiringen.

Bussangrepene skjer to dager etter at flere titall jenter ble drept i et terrorangrep mot en skole i Kabul. Det er ikke kjent hvem som står bak angrepet, og Taliban har avvist alt ansvar og pekt mot IS.

Den afghanske regjeringen har foreløpig ikke svart på Talibans kunngjøring om en våpenhvile denne uken.