Intern rapport: Politiet skulle ikke ha avfyrt skudd i Breonna Taylor-raid

Et udatert bilde av Breonna Taylor, som studerte til sykepleier. Hun ble 26 år gammel. Arkivfoto: Foto: Privat via AP / NTB
Et udatert bilde av Breonna Taylor, som studerte til sykepleier. Hun ble 26 år gammel. Arkivfoto: Foto: Privat via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En intern politirapport konkluderer med at politibetjentene som aksjonerte mot boligen til afroamerikanske Breonna Taylor, ikke burde ha skutt tilbake.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I den interne rapporten fra en spesialenhet ved politiet i Louisville står det at politiet burde ha forsøkt trappe ned konflikten i stedet for å skyte på måfå inn i leiligheten etter at en politimann ble skutt i beinet av Taylors kjæreste.

Politimennene avfyrte i alt 32 skudd i leiligheten, og Taylor, en 26 år gammel sykepleierstudent, ble truffet av fem av dem.

Like før hadde de trengt seg inn i boligen hennes ved hjelp av en rambukk i Louisville i delstaten Kentucky i forbindelse med en narkotikasak. Det ble ikke funnet narkotika i leiligheten.

Ifølge Taylors kjæreste ble døra brutt opp uten forvarsel, og aksjonen skjedde midt på natten.

Saken har i likhet med drapet på George Floyd blitt en symbolsak for Black Lives Matter-bevegelsen. Taylor ble drept i mars i fjor, to måneder før Floyd ble drept av en politimann under en brutal pågripelse i Minneapolis.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I slutten av april startet USAs justisdepartement en omfattende granskning av politiet i Louisville som følge av drapet.

To av politimennene har siden fått sparken, mens en tredje har varslet at han vil pensjonere seg i juni.

Den ene politimannen er siktet for å ha satt flere liv i fare ettersom flere av skuddene havnet i naboleiligheten og nesten traff personene der. Han har erklært seg ikke skyldig og venter fortsatt på rettssak.