Italia åpner for turister uten karantene

Folk møtes på Piazza del Duomo i Firenze etter at koronarestriksjonene ble lettet på i hele Italia lørdag. I mai kan landet åpnes for turister som er vaksinert. Foto: Beatrice Larco / AP / NTB
Folk møtes på Piazza del Duomo i Firenze etter at koronarestriksjonene ble lettet på i hele Italia lørdag. I mai kan landet åpnes for turister som er vaksinert. Foto: Beatrice Larco / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Italia sikter på å åpne for at turister fra EU, Storbritannia og Israel skal få komme til landet uten å måtte gå i karantene fra midten av mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Reiser til Italia skal bli enklere for reisende som er fullvaksinert mot koronaviruset, sier utenriksminister Luigi Di Maio på Facebook.

Planen er å fjerne den fem dager lange karantenen alle må i, for turister fra EU, samt briter og israelere, som er fullvaksinert, har testet negativt eller har hatt covid-19.

Di Maio sier at reglene for reisende fra USA også skal lempes på fra juni.

Smittetrykket i Italia er på vei nedover, og vaksineringen går framover. 27 prosent av befolkningen har hittil fått minst en dose, og det er ikke lenger områder som er røde i landet.