Biden: Republikanerne finner ikke ut hva de står for

President Joe Biden, som selv tilhører Det demokratiske partiet, under en pressekonferanse i Det hvite hus onsdag. Foto: Evan Vucci / AP / NTB
President Joe Biden, som selv tilhører Det demokratiske partiet, under en pressekonferanse i Det hvite hus onsdag. Foto: Evan Vucci / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Joe Biden mener det pågår en «mini-revolusjon» i Det republikanske partiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Republikanerne er lenger unna å prøve å finne ut hvem de er og hva de står for, enn jeg trodde de ville være på dette tidspunktet, sa presidenten onsdag.

Han siktet til situasjonen rundt den republikanske kongressrepresentanten Liz Cheney. Hun risikerer å miste sin posisjon i partiledelsen etter å ha kritisert Donald Trump.

Denne uken har Trump gjort det klart at han fortsatt forventer lojalitet fra sine partifeller. Og mange av dem ser ut til å ha vendt seg mot Cheney, som nekter å godta Trumps grunnløse påstander om valgfusk i presidentvalget i fjor.

Biden sier det virker som Republikanerne befinner seg midt i en «mini-revolusjon».

Noe lignende har ikke skjedd i manns minne, ifølge presidenten. Han understreker at USA trenger Det republikanske partiet og topartisystemet som i mange år har preget amerikansk politikk.