Nye protester i Colombia

Demonstranter protesterer mot Colombias regjering i hovedstaden Bogotá. Foto: Ivan Valencia / AP / NTB
Demonstranter protesterer mot Colombias regjering i hovedstaden Bogotá. Foto: Ivan Valencia / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tusener av demonstranter fylte gatene i Colombias byer onsdag for åttende dag på rad i nye demonstrasjoner mot landets president Ivan Duque.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Studenter, fagforeninger, urfolksgrupper og andre grupperinger møttes til nye protester både i hovedstaden Bogotá, Medellín og Cali.

Demonstrantene protesterer mot regjeringens helse- og utdanningspolitikk, i tillegg til de voldelige metodene politiet har brukt mot dem.

Ifølge offisielle tall er 24 mennesker drept og over 800 skadd i demonstrasjonene hittil. I tillegg er 89 personer meldt savnet.

Men tallene varierer, og organisasjonen Temblores melder at 21 mennesker har mistet livet. Reportere uten grenser sier at 76 journalister er blitt overfalt, hvorav ti er skadd av politiet.

Onsdag var det protester en rekke steder rundt om i Bogotá, samt i landets nest største by Medellín, hvor 8.000 mennesker samlet seg.

Protestene startet 28. april mot et omstridt forslag til skattereform, som siden er trukket tilbake. Tirsdag protesterte både FN, EU og USA mot sikkerhetsstyrkene for overdreven maktbruk.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen legger skylda for protestene på væpnede gjenger, inkludert narkosmuglere, utbrytere fra FARC-geriljaen og medlemmer av ELN-geriljaen.

Men protestene oppsto i en tid da mange colombianere er hardt rammet av økonomisk krise i forbindelse med koronapandemien. I fjor krympet BNP med 6,8 prosent, og arbeidsløsheten var på 16,8 prosent i mars.