Cricket-proffer sitter fast i coronarammede India – risikerer fengselsstraff om de reiser hjem

Alle direktefly fra India til Australia er stanset fram til 15. mai. Den indiske cricketligaen spilles fra 9. april til 30. mai. Illustrasjonsfoto: John Cowpland
Alle direktefly fra India til Australia er stanset fram til 15. mai. Den indiske cricketligaen spilles fra 9. april til 30. mai. Illustrasjonsfoto: John Cowpland Foto: John Cowpland / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

34 australiere som holder til i den indiske cricketligaen, trues med fengsel og store bøter dersom de forsøker å reise hjem for å unnslippe coronasmitte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skriver den russiske nyhetskanalen RT og den britiske avisen Daily Mail.

India er inne i en fryktelig virusbølge og registrerte lørdag 401.993 nye tilfeller av coronasmitte. Fire dager på rad har det vært flere enn 3.000 coronarelaterte dødsfall i landet.

34 australske cricketprofiler – spillere, trenere, dommere og kommentatorer – sitter fast i India på grunn av en ny og kontroversiell innskjerping av innreisereglene i Australia.

Cricketstjernene Adam Zampa og Kane Richardson, som også spiller i populære Indian Premier League, klarte i forrige uke å komme seg hjem til Australia takket være et smutthull som åpnet for å reise via Qatar. Men nå er også den muligheten stengt.

Det betyr at forsøk på å reise fra India til Australia vil kunne straffes med fengsel i inntil fem år og bøter på inntil 425.000 kroner, ifølge RT.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Australias statsminister Scott Morrison uttalte tidligere i uken at det ikke er aktuelt å gi cricketspillerne noen spesialbehandling eller unntak fra de strenge innreisereglene.

– De har reist dit privat. Dette var ikke en del av et australsk opplegg. De har reist dit med sine ressurser, og da må de bruke de samme ressursene for å komme seg tilbake til Australia, sa Morrison.

Alle direktefly fra India til Australia er stanset fram til 15. mai. Den indiske cricketligaen spilles fra 9. april til 30. mai.