Sverige: Smitten sprer seg annerledes enn i de forrige bølgene

Lørdag var det demonstrasjoner mot koronarestriksjonene flere steder i Sverige, blant annet her i Stockholm. Foto: Henrik Montgomery / TT via AP / NTB
Lørdag var det demonstrasjoner mot koronarestriksjonene flere steder i Sverige, blant annet her i Stockholm. Foto: Henrik Montgomery / TT via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere blir smittet på skoler og arbeidsplasser i Sverige nå enn tidligere i pandemien, viser informasjon fra landets smittesporing.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En undersøkelse blant Sveriges 21 smittesporingsenheter viser at 15 oppgir at de ser en endring i måten smitten skjer på nå sammenlignet med de to tidligere smittetoppene i pandemien.

Sju av dem opplyser at det er økt smitte på skoler og andre steder der barn og unge møtes. Samtidig viser undersøkelsen at smitten øker i hjemmet og på arbeidsplasser, noe smittesporerne antar er fordi flere møter fysisk på jobb.

– De som kan jobbe hjemme er fortsatt gode til å gjøre det. Derimot har vi i denne bølgen hatt mange positive tilfeller på arbeidsplasser der man ikke kan jobbe hjemme, sier Julia Nyström i smittesporingstjenesten i Halland.

Det er derimot mindre smitte forbundet med festing nå enn tidligere, noe som kan tyde på at svenskene fester mindre nå enn tidligere i pandemien.