Meldinger om flere døde i demonstrasjoner i Colombia

Demonstranter ropte slagord mot skattereformen i 1. mai-demonstrasjonen i Bogota. Foto: Fernando Vergara / AP / NTB
Demonstranter ropte slagord mot skattereformen i 1. mai-demonstrasjonen i Bogota. Foto: Fernando Vergara / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

For fjerde dag på rad var det demonstrasjoner i Colombia mot en planlagt skattereform. Det meldes om flere dødsfall i demonstrasjonene i løpet av uka.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

President Ivan Duque har allerede lovet å trekke de mest kritiserte delene av skattereformen: økt inntektsskatt og merverdiavgift på flere produkter.

Likevel fortsetter demonstrasjonene for fjerde dag på rad, da protestene mot skattereformen preget 1. mai-demonstrasjonene i byer som Bogota, Cali og Medellin.

Det meldes om minst seks dødsfall under demonstrasjonene de siste fire dagene, skriver Reuters. Samtidig skal 179 sivile og 216 politifolk ha blitt skadd.

Menneskerettsorganisasjonen Human Rights Watch sier den har mottatt informasjon om mulig politiovergrep i byen Cali. En lokal menneskerettsgruppe sier 14 døde i forbindelse med demonstrasjoner der tidligere i uken.

Flere demonstranter ropte lørdag at det ikke var nok å trekke eller endre forslaget om skattereform.

– Det er utrolig at midt i denne krisen kommer regjeringen med et forslag som gjør at mennesker blir fattigere, sier Julian Naranjo i Bogota.

Skattereformen skulle gi staten mer enn 6,3 milliarder dollar ekstra i inntekter de neste ti årene. Landet er i økonomisk krise etter at brutto nasjonalprodukt falt med 6,8 prosent i fjor.