Hæren i Tsjad: Flere hundre opprørere drept i kamper

Det har vært store demonstrasjoner mot militærrådet som har tatt over styringen av Tsjad etter presidentens død. Her i hovedstaden N'Djamena. Foto: Sunday Alamba / AP / NTB
Det har vært store demonstrasjoner mot militærrådet som har tatt over styringen av Tsjad etter presidentens død. Her i hovedstaden N'Djamena. Foto: Sunday Alamba / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tsjads militære ledere opplyser at flere hundre opprørere ble drept i kamper vest i landet, der president Idriss Déby nylig døde etter kamper.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hæren, som sammen med Débys sønn utgjør et omstridt lederskap etter presidentens død tidligere i april, opplyser at flere hundre opprørerne er blitt drept i kamper om byen Nokou. 66 er tatt til fange.

Kampene har foregått de to siste dagene, etter at opprørerne i gruppen Fact (Front for endring og enighet i Tsjad) tok kontroll over den.

Opprørerne har varslet at de ville fortsette striden etter Débys dødsfall og marsjere mot hovedstaden. Ifølge hæren døde Déby av skader han pådro seg i kamp på frontlinjen 19. april.

Det at makten ble ført videre til sønnen Mahamat Idriss Déby er møtt med anklager om statskupp og det har vært voldsomme demonstrasjoner i hovedstaden N'Djamena.

Minst seks er drept i demonstrasjonene, og opposisjonen hevder det er blitt skutt med skarpt mot demonstrantene. Dette avviser militærjuntaen.

Tsjad er en viktig alliert i kampen mot islamistene i Sahel-regionen.